[Video] Burgemeester Ter Heegde: 'Meld ons wat er goed en slecht gaat'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bob Awick
Video Gesprek met de burgemeester

Burgemeester Ter Heegde: 'Meld ons wat er goed en slecht gaat'

  Politiek

GOOISE MEREN - Een groot onderzoek. En vervolgens een vlotte aanpak van knelpunten. De gemeente Gooise Meren gaat de komende maanden hard aan de slag om de 'leefbaarheid' aan te pakken.

"We hopen van al onze bewoners te horen wat er speelt en waar we wat aan moeten doen", roept burgemeester Han ter Heegde bewoners op om mee te doen aan het onderzoek.

Groot onderzoek
Het wordt voor het eerst dat de gemeente zo veel bewoners oproept om mee te doen aan een onderzoek. "Naast de 2500 leden van het burgerpanel gaan we ook nog eens met een steekproef 8000 andere bewoners van de gemeente aanschrijven. We hebben het dus over een vijfde van het totale aantal bewoners van onze gemeente. Dat doen we niet voor niets. Het onderzoek moet ons een goed gedragen beeld geven van wat er goed gaat en vooral ook wat er beter kan", vertelt Ter Heegde in het 'Gesprek met de burgemeester' van BussumsNieuws op GooiTV.

Alles melden
Het onderzoek moet vooral een goed beeld geven van hoe bewoners denken over hun buurt, of ze er fijn wonen en hoe ze denken over onder meer groen en verkeer en wegen. Daarnaast wordt er nog gekeken naar welke overlast bewoners ervaren. "Het kan echt over van alles gaan. Je mag aangeven dat je buurt groener moet, maar ook dat de straat slecht onderhouden wordt of dat er een verkeersonveilige situatie is. Laat het ons vooral weten."

Resultaten
Aan de hand van het onderzoek kan de gemeente aan de slag met het verbeteren van de leefbaarheid en kan er gewerkt worden aan het mooier, veiliger en duurzamer maken van Gooise Meren. "We hebben straks heel gericht een beeld van waar we aan de slag kunnen gaan. We kunnen natuurlijk niet alles meteen aanpakken, maar we weten wel waar we als eerste mee moeten beginnen. En dat gaan we ook echt doen", belooft Ter Heegde.

Naast het grote onderzoek spreekt de burgemeester voor de camera onder meer over de sloop van de villa aan de Huizerweg en de Emmaschool. Het gesprek is deze week te zien op GooiTV.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>