Afbeelding

Erfgoedclub naar Raad van State voor Huizerweg-plan

Politiek

BUSSUM - Erfgoedvereniging Heemschut, dat opkomt voor het behoud van erfgoed, stapt naar de Raad van State vanwege de naderende sloop van een villa aan de Huizerweg. De villa moet gesloopt worden voor de komst van een kantoorpand, de erfgoedclub verzet zich daartegen. 

Erfgoedvereniging Heemschut volgt de naderende sloop van de karakteristieke villa voor de komst van het kantoorpand al langer op de voet en tekende bezwaar aan. Dat bezwaar werd door de gemeente van tafel geveegd.

Toen bleek dat de gemeenteraad een bestemmingsplanwijziging had goed gekeurd, maar er toch een technisch mankement geen verslagen van waren opgemaakt zag Heemschut haar kans schoon om te tornen aan het raadsbesluit. De gemeente veegde afgelopen week ook dat bezwaar van tafel door de stellen dat alles op orde was. 

Heemschut stapt nu dus naar de Raad van State. De erfgoedclub heeft vandaag 'pro forma' bezwaar aangetekend tegen de wijziging van het bestemmingsplan. Een officieel bezwaarschrift ploft later op de mat van het hoogste rechtsorgaan van het land. 

Uit de krant