Speelparkbaas staat open voor gesprek onder voorwaarden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De volgende vete tussen Oud Valkeveen-ondernemer Van de Kuit en de gemeente gaat over het Naarderbos-strandje.
De volgende vete tussen Oud Valkeveen-ondernemer Van de Kuit en de gemeente gaat over het Naarderbos-strandje. (Foto: Sjoerd Stoop)

Speelparkbaas staat open voor gesprek onder voorwaarden

  Politiek

GOOISE MEREN - Er kan best een gesprek om de gemoederen tussen tussen de gemeente Gooise Meren en Michael van de Kuit, de ondernemer achter Golfbaan Naarderbos en Speelpark Oud Valkeveen, wat te bedaren. Maar daar wel onder voorwaarden, zo eist Van de Kuit. 

De gemeente Gooise Meren en de speelparkbaas hebben al veel langer een vete. Dat begon toen de gemeente met het plan de 'vermakelijkhedenretributie' kwam, de regel waarmee Speelpark Oud Valkeveen per bezoeker een bepaald bedrag moest gaan afdragen. Nu gaat het over meerdere afgewezen vergunningen voor attracties op het speelpark, de aankoop van de gronden van de golfbaan en het beheer van het Naarderbos-strandje.

De gemoederen lopen steeds hoger op. Een goed gesprek zou de lucht kunnen klaren, maar ook daar over wordt ondertussen geruzied. Dat komt omdat Van de Kuit weigert tegenover wethouder Jan Franx aan tafel plaats te nemen, volgens hem de veroorzaker van al het gedoe.

De gemeente hamert er aan de andere kant weer op dat Franx wel aan tafel moet, maar Van de Kuit houdt voet bij stuk. "Wat mij betreft komen er twee gesprekken. Eerst een goed gesprek met de burgemeester. Dan zou daarna de wethouder best weer plaats kunnen nemen", aldus Van de Kuit. "Maar dan moet het wel wat meer worden dan een 'goed gesprek'. Ik wil dan ook wel echt zaken doen. Er moet dus vooraf een agenda komen met wat we gaan bespreken en hoe we bepaalde zaken aan gaan pakken."

Lees vandaag in de krant meer over de oplopende ruzie tussen de gemeente Gooise Meren en Michael van de Kuit.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>