Gemeente moet Oud Valkeveen-eigenaar weer nee verkopen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Sjoerd Stoop

Gemeente moet Oud Valkeveen-eigenaar weer nee verkopen

  Politiek

GOOISE MEREN - De gemeente Gooise Meren heeft wederom een verzoek van Speelpark Oud Valkeveen-eigenaar Michael van de Kuit moeten afwijzen. Deze keer gaat het om het verzoek van de ondernemer om de gronden van de golfbaan en recreatiepark Naarderbos te kopen. 

Het bedrijf van Van de Kruit, Nedstede BV, deed onlangs een verzoek om de gronden te komen. Het bedrijf, dat de golfbaan en het recreatiepark beheert, deed dat omdat het noodzakelijk zou zijn voor toekomstige plannen. De gemeente heeft het verzoek afgewezen, omdat het het van belang vindt om via erfpacht grip te kunnen houden om de ruimtelijke ontwikkelingen in het Naarderbos. De gemeente heeft haar besluit maandag kenbaar gemaakt aan de ondernemer. 

Vervolg van langslepende soap
Het afwijzen van het verzoek vormt de volgende aflevering van een al veel langer spelende soap waarin de gemeente en Van de Kuit de hoofdrol spelen. Naast de Naarderbos-gronden speelt er ook nog veel rond Speelpark Oud Valkeveen. Eerder was er veel te doen over de 'vermakelijkhedenretributie', nu ruziën de twee partijen over een hele reeks aanvragen  voor het plaatsen van nieuwe attractie- en speeltoestellen. Van de vijftien aanvragen heeft de gemeente er tot nu toe drie afgewezen. Als voornaamste reden wordt genoemd dat de bouw van de attracties het speelpark teveel een attractiepark maakt. Dat wil de gemeente niet, omdat dat een zwaardere belasting voor de omgeving heeft. 

Een ander onderwerp van de ruzie is het beheer van het strandje aan het Naarderbos, dat eveneens eigendom van Van de Kuit is. Daar touwtrekken de twee partijen over het beheer en onderhoud. Volgens afspraken moet Van de Kuit garant staan voor het beheer, maar deze weigert dat. Vanwege openbare orde, veiligheid en gezondheid van de gebruikers van het strandje neemt de gemeente het beheer nu tijdelijk waar. Er wordt gekeken of de kosten verhaald kunnen worden op Van de Kuit en zijn bedrijf. 

Hoe nu verder? 
Alle conflicten zorgen ervoor dat de spreekwoordelijke emmer steeds meer lijkt over te lopen. Een oplossing lijkt allesbehalve dichtbij. Een goed gesprek zou de lucht allicht wat kunnen klaren, maar dat gesprek lijkt er vooralsnog niet te komen. Het voornaamste probleem is dat Van de Kuit wethouder Jan Franx niet aan tafel wil hebben, vanwege al het eerdere gedoe rondom Speelpark Oud-Valkeveen. De gemeente wil Franx wel aan tafel hebben, omdat de wethouder politiek verantwoordelijk is voor wat er rond het speelpark en het Naarderbos gebeurt. 

Lees woensdag meer in het BussumsNieuws en het NaarderNieuws. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>