Afbeelding
Foto: Bob Awick

Wethouders kunnen nu echt aan de slag

Politiek

GOOISE MEREN - De gemeente Gooise Meren heeft vijf nieuwe wethouders. Alexander Luijten (VVD), Geert-Jan Hendriks (D66), Marieke Munneke Smeets (HvBNM), Barbara Boudewijnse (GL) en Jan Franx (VVD) zullen samen met burgemeester Han ter Heegde het nieuwe college vormen.

De officiële beëdiging was gisterenavond in de gemeenteraad. Hier werd ook duidelijk dat er weer gewerkt gaat worden met wijkwethouders. Welke wethouder welke wijk krijgt is nog niet uitgewerkt. Er wordt nog op een evaluatie gewacht.

Ontheffing
Wethouder Jan Franx woont als enige niet in de gemeente. Hij heeft hiervoor een ontheffing gekregen van een jaar. Hij moet binnen die tijd hier een huis hebben gevonden.

Ook werden diverse raadsleden nog geïnstalleerd. Het gaat om Mark Marshall (VVD), Sawan Bruins (D66), Barbro van der Ham (Hart voor BNM) en Petra Vonk (GroenLinks)

Afscheid
Afscheid werd genomen van oud-wethouders Miriam van Meerten, Marleen Sanderse en Hendrik Boland. Gerben Struik was niet aanwezig wegens zieke. De burgemeester wenste iedereen veel succes en Struik beterschap.

Uit de krant