Afbeelding
Archieffoto: Jessica de Jong

Vooral woningbouw op Scapino-terrein

Politiek

BUSSUM - Er moet vooral woningbouw komen op het Scapino-terrein aan de Nieuw Brink. Dat voornemen heeft het kersverse gemeentebestuur. 

Er wordt al jaren veel gesproken over de plannen met het terrein Scapino/Nieuwe Brink. Zo was er onder meer veel gedoe over de komst van een grote supermarkt van Albert Heijn. Daar was veel weerstand tegen. Het zorgde voor felle raadsdebatten en protest van bewoners. Dat plannen verdwenen vervolgens van tafel.

Nu wordt het streven van het gemeentebestuur dus om vooral woningen te gaan bouwen op Scapino/Nieuwe Brink en het verder vooral erg groen te houden. Daarmee wordt de veelbesproken 'gebiedsvisie centrum' van de oude gemeente Bussum aangehouden. 

De plannen gelden overigens wel alleen voor het stuk grond van Scapino/Nieuwe Brink waar de gemeente zelf het eigendom van heeft. Het gaat om ongeveer zeventig procent van het terrein. De rest werd enkele jaren geleden aangekocht door Ahold. Dat zorgt er voor dat de kans bestaat dat er nog steeds gewoon een supermarkt naar Scapino/Nieuwe Brink komt. Ahold heeft daar zelfs nog plannen voor: het supermarktconcern denkt er aan de Albert Heijn aan de Veerstraat te verplaatsen naar de Nieuwe Brink. 

Uit de krant