Afbeelding

Wachten wat er gebeurt met afscheid andere wethouders

Politiek

GOOISE MEREN - Pas als bekend wordt of wethouders Jan Franx (VVD), Hendrik Boland (D66) en Gerben Struik (GL) niet meer terugkeren als wethouder de komende jaren, zal meer bekend worden over een eventuele afscheidsreceptie. Dat laat de gemeente weten. 

Het gemeentebestuur antwoordt daarmee op vragen van 50PLUS dat verbaast was dat een deel van het college - wethouders Marleen Sanderse (CDA) en Miriam van Meerten (VVD) - volgende week afscheid neemt. De politieke partij vroeg of dat gebruikelijk was en hoe het zit met de andere wethouders.

De gemeente antwoordt overigens dat het niet ongewoon is dat twee wethouder samen afscheid nemen. "Omdat de twee betrokken wethouders eerder al hebben aangegeven te stoppen en omdat zij nagenoeg dezelfde bestuurlijke carrière, eerst Naarden en daarna in Gooise Meren, hebben doorlopen, is in goed overleg besloten een afscheid voor hen gezamenlijk te organiseren. Een afscheid waarbij de genodigden, inwoners, vrijwilligers en ondernemers vroegtijdig voor uitgenodigd konden worden. Afscheid van wethouders wordt op verschillende wijzen vorm gegeven, collectief of individueel. Afhankelijk van persoonlijke voorkeuren, uiteraard binnen redelijke grenzen en passend bij de lokale gebruiken. Dit is gebruikelijk in Nederland. De kern moet zijn dat sprake is van een feestelijk afscheid na jarenlange grote inzet."

Het eventuele afscheid van de andere wethouders moet nog gepland worden. Dat hangt af van de coalitievorming. Die neemt nog even tijd in beslag. 

Uit de krant