Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: Pixabay

Ware run op tuingereedschap: meerdere inbraken

Politie

NAARDEN/BUSSUM - Er blijkt binnen het dievengilde een ware run op bladblazers en ander tuingereedschap. Afgelopen week werd er op zowel Naarder als Bussumer adressen ingebroken om zulke gereedschappen te stelen. 

Het was raak op Kinderboerderij De Pluijmgraaf, de Kindertuinen aan de Huizerweg, de naastgelegen gemeentewerf en de loods van Gooische Tuinservice werd leeggeroofd.

Vaak werden er één of meerdere bladblazers gestolen, maar de daders maakten het bij Gooische Tuinservice wel heel bont. Daar werden zondagnacht twee bladblazers, heggenscharen, een stenenzaag, bosmaaiers, een kettingzaag en een heggenschaar en bosmaaier op een steel gestolen. "Al met al hebben deze spullen een totale waarde van 10.000 euro", vertelt Rutger Braam van het hoveniersbedrijf. "We zijn er helemaal kapot van, want we hebben deze spullen gewoon nodig voor ons werk. Gelukkig krijgen we veel hulp van collega's en kunnen we spullen lenen. Maar dat neemt niet weg dat we echt woedend zijn."

Politie doet onderzoek, daders op camera
Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de zaak.

De daders staan op camerabeelden en zijn daarop duidelijk te zien. "Daarnaast hebben we echt heel veel tips gehad en die hebben we allemaal doorgespeeld aan de politie. We hebben ook enkele namen gehoord en hebben het gevoel dat het niet lang zal duren voordat de daders zullen worden gepakt", aldus Braam. 

Wie meer weet over de diefstallen kan contact opnemen met de politie. Dat kan op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Uit de krant