Foto: Politie

Fors minder woninginbraken in Gooi en Vecht

  Politie

REGIO - Het aantal inbraken in woningen in 't Gooi en de Vechtstreek is deze maand fors lager dan een jaar geleden. Stond de teller op 18 december 2016 op 107, na de eerste achttien dagen van deze maand is het aantal 'slechts' 45. Dat is dus een daling van 60 procent. 

De meest spectaculaire dalers zijn Weesp (van 20 naar 2), Hilversum (van 25 naar 13), Huizen (van 15 naar 3), Naarden (van 15 naar 5) en Laren (van 9 naar 2). Alleen Bussum blijft met 14 inbraken vorig jaar en 13 inbraken dit jaar wat achter. Ook in Blaricum zijn de 5 inbraken tijdens deze december hetzelfde aantal als vorig jaar. Wijdemeren telde vorig jaar 4 inbraken in december, dat is er nu 1.

De politie publiceert deze cijfers in de hoop dat dit mooie resultaat ook tijdens de kerstdagen en oud en nieuw vastgehouden kan worden. De feestdagen zijn immers ook vaak een feest voor het boevengilde. "Uit de cijfers blijkt namelijk dat op deze dagen het aantal woninginbraken in sommige wijken meer dan verdubbelt", waarschuwt de politie. 

Enkele tips daarom voor degenen die tijdens de feestdagen weggaan: Zorg dat het lijkt of er iemand thuis is. Laat in en om het huis lampen branden. Zet glazen op tafel en zet bijvoorbeeld de radio aan. Check voordat u weggaat of alle ramen en deuren dicht zijn en draai deze op slot. Ook als u maar even de straat opgaat om de buren gelukkig nieuwjaar te wensen of vuurwerk af te steken. Zorg ervoor dat een inbreker niet ongemerkt naar binnen kan glippen.

Meer berichten