Marktplaats-oplichters op heterdaad betrapt

  Politie

BUSSUM - Agenten hebben donderdag op heterdaad een groepje Marktplaats-oplichters kunnen betrappen. Dat meldt de politie. De mannen zouden meerdere mensen enkele honderden euro's afhandig hebben gemaakt. 

Bussumse agenten konden het groepje aanhouden na langer onderzoek van agenten van het Haagse stadsdeel Segbroek. Daar deden meerdere mensen aangifte van de oplichting. 

De slachtoffers vertelden dat ze dure Apple-producten te koop hadden aangeboden op Marktplaats. Ze werden vervolgens benaderd door de kopers om de koop af te ronden. Als de kopers de spullen kwamen ophalen betaalden ze meteen met een nagemaakte bank-app op hun smartphone. Dat leek zo echt dat de verkopers er op vertrouwden dat ze het geld ook echt hadden gekregen. Ze gaven de dure spullen mee, maar kwamen er pas later achter dat ze waren bekocht. Er bleek geen cent overgemaakt. 

De daders probeerden donderdag weer toe te slaan, maar nu in Bussum. Het bleek een val: ze konden op heterdaad worden betrapt. Ze werden aangehouden en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. 


1 reactie
Elke woensdag het BussumsNieuws per e-mail
Meer berichten

BussumsNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het BussumsNieuws per e-mail