NH reconstrueert de poging tot doodslag die gericht was tegen drie agenten van het korps Gooi en Vechtstreek. (Foto Politie)
NH reconstrueert de poging tot doodslag die gericht was tegen drie agenten van het korps Gooi en Vechtstreek. (Foto Politie)

Agenten blikken terug op bijna fataal incident

Politie

REGIO - Gooien met vuurwerk naar de brandweer die een brandje blust, van een brug een kerstboom op een politieauto gooien. Rond de jaarwisseling zijn politie en brandweer ook in de Gooi en Vechtstreek geconfronteerd met allerlei vormen van agressie. Maar het kan nog erger. Zes jaar geleden ontsnapten drie agenten van het korps Gooi en Vechtstreek aan de dood toen een agressieve man in zijn auto vol gas op de agenten inreed.

Op verzoek van onze mediapartner NH blikken deze agenten terug op deze dag. Het openhartige relaas is te zien in een documentaire van NH-verslaggever Joost Lammers. 

De agenten reconstrueren het incident, maar vertellen ook wat het emotioneel met ze heeft gedaan. "Mijn moeder dacht 'ik had mijn zoon kunnen verliezen' en dat doet wel wat met je", zegt een van de agenten. Zijn collega vult aan: "Iemand wilde mij iets aandoen. Dat vind je zelf erg, maar je familie realiseert zich ook 'dat had heel anders af kunnen lopen'. Dat vinden zij misschien nog wel erger."

En dan resoluut: "Dit hoort niet bij mijn werk. Er hoort niet op mij ingereden te worden."

'Agenten in levensgevaar'
De documentaire 'Agenten in levensgevaar' is te zien bij onze mediapartner NH. Lees woensdag in het BussumsNieuws het uitgebreide verhaal.

Uit de krant