Afbeelding

In najaar 2017 optimaal uitruksysteem brandweer

Politie

BUSSUM - Brandweer Gooi en Vechtstreek komt op basis van de proeven die zij heeft gedaan in het najaar van 2017 met een optimaal uitruksysteem.

"Er is een projectplan opgesteld voor het project Doorontwikkeling Repressieve Organisatie 2017, waarin de betrokkenheid van personeel en het raadplegen van de achterban nadrukkelijke aandacht krijgt."

Voorstel
In het najaar van 2017 moet dit leiden tot een voorstel voor een optimaal uitruksysteem en een bijbehorend dekkingsplan dat - na bestuurlijke goedkeuring -  kan worden ingevoerd.

"Uiteraard worden het nieuwe landelijk beleid en het rapport van de Inspectie Veiligheid en Justitie betrokken bij dit proces." Dit rapport wordt medio 2017 verwacht.

Werkdruk
Omdat tijdens de proeven is  is gebleken dat de werkdruk voor het uitrukkend personeel op de zogeheten TS-2, een snel interventievoertuig met 2 brandweermensen, erg groot was, wordt in Huizen een TS-2 uit dienst genomen.

Ook zal er tijdens de dagdienst tussen  6.00 tot 18.00 uur, van twee kanten uitgerukt worden met een TS-flex voertuig waar tot zes brandweermensen mee gaan. "Het overdag tweezijdig uitrukken met een TS-flex levert een verbetering op in de continuïteit van de dienstverlening."

Proeven
Er werd steeds elke drie maanden op een andere manier uitgerukt tijdens de proeven. Doel was wel steeds om zes brandweermensen ter plekke te hebben. Verschil zat er in welke auto en met hoeveel mensen men ging rijden en vanaf welke brandweerpost.

"Deze proeven waren nodig om te onderzoeken hoe we de bezetting op en de inzet van onze voertuigen zo optimaal mogelijk kunnen organiseren", aldus de brandweer.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
'Wordt actief en bouw gezonde gewoontes' Biko Blommestein maakt aangepast sporten in het Gooi aantrekkelijk Sport 5 aug, 13:00
Afbeelding
Vijf tips om thuis snel water te besparen Algemeen 5 aug, 08:00
Logo
Afbeelding
Zoektocht naar verbinding in een stad die verdubbelt ‘Mijn Muiden’: Nascha Hager uit de Pr. Irenestraat Mensen 5 aug, 08:00
Afbeelding
Noord-Holland verwijdert protestvlaggen langs provinciale wegen Algemeen 4 aug, 16:30
Logo
Afbeelding
Oproep voor een extra trap: 'Het is voor mij te ver lopen' 91-jarige Bussumer boort eigenhandig bord in de grond bij station Buurt / wijk 4 aug, 16:00
Logo
Afbeelding
Alice (34) verruilt geboortestad Amsterdam voor Naarden: hoe is dat? Aarden in Naarden: Komt dit nog goed en rennen voor het GAD? Mensen 4 aug, 15:00
Logo
Afbeelding
Derkan Atakan en John ter Riet verruilden Amsterdam voor herenhuis in Bussum ‘Gooise Mannen’ zetten interieur-wereld op zijn kop Mensen 4 aug, 13:00
Afbeelding
Ontmanteling Tergooi blijkt toch niet duurzamer te zijn dan transformatie Politiek 4 aug, 11:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief