Afbeelding

Golf aan opengebroken woningen Spiegel

Politie

BUSSUM - Een ware golf aan opengebroken woningen in het Spiegel. Afgelopen maand werden er zeker 14 panden opengebroken, veel meer dan normaal. 

De afgelopen weken werden meerdere panden door de hele buurt opengebroken. Het was onder meer raak aan de Nieuwe 's-Gravelandseweg, maar ook aan andere straten. 

Extra aandacht voor de buurt
Er wordt momenteel door agenten extra veel aandacht besteed aan het probleem. Eerder deze week was er al een grote verkeerscontrole. Daarnaast lopen agenten extra rondjes door de buurt en worden buurtbewoners geattendeerd op hoe ze zelf het slachtoffer kunnen worden van ongenode gasten. "We doen er alles aan om het aantal kraken af te laten nemen", zegt wijkagent Ingrid Arnst. 

Buurtbewoners kunnen helpen
Buurtbewoners kunnen zelf eveneens wat doen om problemen te voorkomen. "We attenderen mensen op het probleem en vragen ze om extra op te letten. Als ze wat verdachts merken, vragen we ze om meteen met ons te bellen. Om een voorbeeld te geven: als er al een paar keer een vreemde auto voor de deur staat of als vreemde mensen met veel aandacht voor panden langslopen, komen we graag even poolshoogte nemen. Door extra alert te reageren, kun je veel problemen voorkomen. Daarnaast roepen we bewoners op om hun huizen extra goed af te sluiten en een bewoonde indruk achter te laten."

Uit de krant