Afbeelding

Medewerkers snackbar vooral boos over overval

Politie

BUSSUM - Geschrokken, maar vooral heel erg boos: zo reageren de medewerkers van snackbar 't Frietkot aan de Havenstraat na de overval op hun zaak een week geleden. Twee mannen namen met de overval de hele dagomzet mee.

"Als zulke gasten er zonder pardon mee aan de haal gaan, maakt dat je echt woedend", zeggen de medewerkers deze week tegen BussumsNieuws. 

Machteloos
Aan de Havenstraat heerste vlak na de overval een geschrokken en gespannen sfeer. "Ze staan opeens met een vuurwapen voor je neus", vertelt de medewerker. "Er gaat op dat moment van alles door je heen, maar nadenken kun je amper. Het gaat zo snel. Je doet waar de overvallers om vragen en geeft ze het geld. Want anders zou het wel eens heel anders af kunnen lopen. Ze hebben nou eenmaal een wapen. Dat maakt je machteloos."

Woede
Een dag later maakt de gespannen sfeer vooral plaats voor woede. Er vallen harde woorden. "We maken ons vooral boos om de daders. Wat bezielt je om een overval te plegen? Je moet met je poten van andermans spullen afblijven. Ga gewoon lekker werken voor je geld. Rot op", vloekt eigenaar Strik. "Ze stelen dan wel 300 euro en dat had erger gekund, zou je denken. Maar toch. Het gaat om geld waar we heel erg hard voor gewerkt hebben. Ons geld. Daar gaan ze nu zonder pardon mee aan de haal. Een schande."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant