Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Overvaller Kruidvat in centrum Hilversum was geschminkt

Politie

HILVERSUM - De man die dinsdagmorgen vroeg een overval pleegde in de Kruidvat aan de Kerkstraat had zijn gezicht voorzien van wit/grijze schmink. Dat meldt de politie. 

De politie is nog altijd op zoek naar de man die dinsdagmorgen rond 8.30 uur toesloeg. Op dat moment was de winkel in het centrum van Hilversum nog dicht. Wel waren al twee personeelsleden drukdoende met de voorbereidingen voor het opengaan. 

Op dat moment werd er aangebeld en deed één van de medewerkers de deur open voor een man met een mondkapje op. Er ontstond een worsteling en de overvaller slaagde erin om het tweetal te overmeesteren en een geldbedrag buit te maken. De man vertrok lopend, vermoedelijk in de richting van het Noordse Bosje en de Bussumerstraat.

De geschrokken medewerkers belden direct de politie. “Inmiddels heeft een sporenonderzoek plaatsgevonden en is er een buurtonderzoek gehouden, meldt de politie. “Ook worden camerabeelden opgevraagd en uitgekeken. De politie is op zoek naar mensen die de man hebben zien lopen of wellicht weten wie hij is.”

Signalement
De verdachte man is ongeveer tussen 1.85 en 1.90 meter lang en heeft een donkere huid. Zijn gezicht had hij voorzien van wit/grijze schmink. Hij had baardgroei. De man droeg zwarte kleding met daaroverheen een geel hesje, liep op werkschoenen en had een zwarte sporttas bij zich. Voor de overval droeg hij een mondkapje, hij vertrok zonder mondkapje en daardoor was te zien dat zijn gezicht geschminkt was.

Uit de krant