Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché
Update

Overval op Kruidvat in centrum Hilversum; politie zoekt dader

Politie

REGIO - De Kruidvat in het centrum van Hilversum was dinsdagmorgen vroeg het decor van een overval. De politie is nog altijd op zoek naar de dader. 

De politie werd rond 8.35 uur gealarmeerd en is momenteel op zoek naar de dader. Op twitter meldt de politie dat het zou gaan om een donkere man met lichte baardgroei. Hij is geheel in het zwart gekleed en draagt bergschoenen. Hij is er na de overval lopend in onbekende richting vandoor gegaan. “Mocht u deze man zien dan niet zelf benaderen, maar belt u de politie”, is het advies. 

Een woordvoerder van de politie voegt toe dat er ‘gelukkig’ geen gewonden zijn gevallen en dat er tijdens de overval geen klanten in de winkel aanwezig waren. “We zijn nu naarstig op zoek naar de verdachte. Dat is topprioriteit.”

Het gebied rondom de Kruidvat was dinsdagmorgen lange tijd afgezet met rood-witte linten. Binnen en voor het pand deed de politie lange tijd uitgebreid onderzoek. Passerende bezoekers van het centrum schrikken bij het zien van de linten en politie. “Oh, jeetje mina”, zegt een voorbijlopende vrouw met kinderwagen. “Ik ga maar gauw weg hier.”

Het terras van het tegenover het Kruidvat gevestigde Lunchcafé van Drimmelen is wel ‘gewoon’ open. Eigenaar Hans van Drimmelen neemt dan ook ‘gewoon’ de bestellingen van de bezoekers op. Hij was op het moment van de volgens hem ‘gewapende overval’ in zijn zaak. Maar hij heeft niks gezien verder. “Normaal ga ik altijd eerst naar buiten, maar nu ging ik eerst binnen aan de slag. Was ik buiten geweest, zoals normaal, had ik alles gezien.”

De rood-witte linten zijn inmiddels weggehaald. De winkel zelf blijft de gehele dag dicht.




Uit de krant