Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Politie zoekt dader(s) en getuigen na vondst explosief in Hilversumse Meent

Politie

HILVERSUMSE MEENT - Ook de politie zit nog altijd met veel vragen na de vondst van een explosief bij een woning aan de Distelmeent. Belangrijkste vraag is wie het explosief daar heeft neergelegd. 

Zondag rond 13.30 uur kreeg de politie een melding over de vondst van het explosief. Hierop zijn meerdere eenheden naar de vindplek gegaan. Een explosievenverkenner van de politie en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) deden onderzoek en hebben het explosief afgevoerd.

De recherche is bezig met onderzoek en is op zoek naar getuigen. “Wij willen heel graag weten wie het explosief op de Distelmeent heeft neergelegd”, meldt de politie in een persbericht. 

Die is daarom op zoek naar omwonenden die iets verdachts hebben gezien. “Zag u bijvoorbeeld een of meerdere personen die niet in de omgeving ‘thuishoren’ of reed er een voertuig dat verdacht op u overkwam, dan hoort de politie dat graag van u.”

Ook mensen die beschikken over beelden van een dashcam of bewakingscamera waarop mogelijk iets afwijkends te zien is, wil de politie die graag bekijken. 

Zie ook: Ook na dit ‘terroristisch gebeuren’ is het rustig in de wijk waar ‘nooit wat gebeurt’

Uit de krant