Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Mogelijke vondst explosief in Hilversumse Meent; burgemeester sluit woning

Politie

HILVERSUM - Bij een woning in de Hilversumse Meent is zondagmiddag een mogelijk explosief aangetroffen. Reden voor burgemeester Charlies Aptroot van Hilversum om de woning direct te laten vergrendelen.  

De burgemeester, sinds woensdag de tijdelijke opvolger van de momenteel zieke burgemeester Pieter Broertjes en zelf zondag aanwezig in de buurt, neemt deze maatregel om de veiligheid en de leefbaarheid van de buurt en haar bewoners te herstellen. Volgens zijn woordvoerder is er sprake van ‘een dermate gevaarlijke situatie’ dat er geen mensen meer in de woning kunnen verblijven. Momenteel wordt onderzocht hoe lang de woning (juridisch gezien) dicht kan blijven. 

Het gaat om een woning aan de Distelmeent. De politie kreeg rond 14.15 uur melding van een mogelijk explosief in deze straat. De buurt is korte tijd afgesloten geweest voor bewoners en meerdere woningen zijn ontruimd. Waar de betreffende bewoners nu verblijven, is onduidelijk. Een woordvoerder van de politie zegt dat er (nog) niemand is aangehouden

De Explosieven Opruimingsdienst heeft het voorwerp meegenomen voor onderzoek. De Forensische Opsporing doet verder onderzoek op de locatie waar het voorwerp gevonden werd. 


© Bob Awick

Uit de krant