Afbeelding
Foto: CborG82 / Wikimedia Commons

Pand Laarderweg drie maanden gesloten door vondst hennepkwekerij

Politie

BUSSUM - Burgemeester Han ter Heegde heeft besloten om het pand aan de Laarderweg 126 in Bussum voor 12 weken af te sluiten. Dit in verband met een hennepkwekerij die vorige maand is aangetroffen. 

Van 19 november 2020 tot 11 februari 2021 mag het pand op geen enkele manier worden gebruikt. Overtreding van de maatregel is strafbaar.

Geruime tijd

Het pand was volledig ingericht ten behoeve van de hennepteelt. In elke ruimte stond 1 of meerdere kweektenten. Er werden 49 hennepplanten aangetroffen. Ook blijkt uit de rapportage van de politie dat er meerdere oogsten plaatsgevonden hebben in de andere kweektenten. Het is aannemelijk dat het pand al geruime tijd gebruikt wordt voor de beroeps-/bedrijfsmatige teelt van hennepplanten. 

De situatie was zeer gevaarlijk. Zowel door de illegale stroomaansluiting in het appartementencomplex, die brandgevaar met zich meebrengt, als door de ondermijnende en ontwrichtende effecten van de teelt en handel van de hennep zelf.

Met de sluiting wil de burgemeester een duidelijk en sterk signaal afgeven. De kweek, opslag van en handel in drugs wordt in de gemeente Gooise Meren niet getolereerd. De termijn van 3 maanden zorgt ervoor dat de situatie in en om het pand en de rust in de omgeving wordt hersteld. Het besluit staat los van eventuele betrokkenheid van de eigenaar van de woning. 

Gevaarlijk

De gemeente waarschuwt inwoners regelmatig voor de gevaren van hennepteelt. Door het illegaal aftappen van stroom is er brand- en ontploffingsgevaar. Er is gevaar voor de gezondheid door het gebruik van bestrijdingsmiddelen in automatische sproei-installaties, bijv. door legionella. En er kan schade aan de woning ontstaan door bijvoorbeeld schimmelvorming of aanpassingen in de bouwconstructie. 

Mensen die een huis of bedrijfsruimte verhuren doen er goed aan om een potentiele huurder goed te checken. Als het pand door een huurder wordt gebruikt voor hennepteelt, dan kan de verhuurder verantwoordelijk worden gesteld, ook als hij nergens vanaf weet.

Inwoners kunnen een vermoeden van hennepteelt melden bij de politie (0900-8844) of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 16:46
Afbeelding
Druif Bussum zeker voor herhaling vatbaar Foto’s 4 jul, 15:23
Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 4 jul, 14:44
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 4 jul, 12:00
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief