Juist in de donkere maanden stijgt het aantal inbraken.
Juist in de donkere maanden stijgt het aantal inbraken. Foto: CCV

Klok een uur achteruit: ‘wintertijd is inbraaktijd’

Politie

GOOISE MEREN - Het ingaan van de wintertijd vannacht betekent voor veel Nederlanders een uurtje extra slapen. Maar waar veel huiseigenaren geen rekening mee houden, is dat wintertijd gelijkstaat aan inbraaktijd. 

Juist in de donkere maanden stijgt het aantal inbraken. Het is donker op straat en om het huis, het is kouder waardoor er minder mensen op straat zijn en dus zijn er meer mogelijkheden voor inbrekers om ongezien weg te komen. De hoogste tijd dus voor bewoners om de juiste preventiemaatregelen te nemen om het inbrekers niet te makkelijk te maken.

Simpele maatregelen

Van november tot en met februari vinden jaarlijks de meeste woninginbraken plaats. U kunt de kans op een inbraak met een paar simpele maatregelen verkleinen: Laat een bewoonde indruk achter. Een tijdschakelaar kan hierbij helpen. Doe ramen en deuren op slot als u niet thuis bent. Oók als u maar heel even weg bent of als u naar boven gaat. Leg laptops, mobieltjes en andere waardevolle spullen niet in het zicht. Hang aan uw sleutelbos geen label met uw woonadres. Licht uw buren in als u op vakantie gaat. Laat op sociale media niet weten dat u niet thuis of op vakantie bent. 

Kijk voor meer tips op maakhetzeniettemakkelijk.nl of op politiekeurmerk.nl.

Uit de krant