Afbeelding
Foto: Jaap van Hassel

Bloemen en kaarsen bij woning aan Nieuw Bellevue; politie doet geen mededelingen

Politie

BUSSUM - Bij de woning aan de Nieuw Bellevue, waar zaterdag door vermoedelijk een misdrijf een vrouw om het leven is gekomen, zijn door omstanders bloemen en een kaarsje neergezet. De politie heeft in deze zaak een 41-jarige verdachte - een man - aangehouden. De politie wil niet bevestigen of dit de echtgenoot van de vrouw is. 

Ook blijft de politie - lopende het onderzoek - zwijgen over hoe de jonge moeder van vier kinderen om het leven is gekomen. “We kunnen nog niets melden”, is het antwoord van de politiewoordvoerder.

Reanimatie

De politie arriveerde zaterdag rond 5.00 uur na een alarmering voor een reanimatie in de woning. Omstreeks datzelfde tijdstip vond een steekincident plaats op de Nijverheidswerf. “Of de twee incidenten met elkaar te maken hebben, moeten we ook nog uitvogelen”, aldus politiewoordvoerder Bernhard Jens. “Meer kan ik er niet over zeggen. Het onderzoek loopt nog.”

Op zaterdagochtend voerde de recherche in en rond de woning waar de vrouw is gevonden de hele dag forensisch onderzoek uit. In de loop van de middag arriveerde de lijkwagen. De vrouw, die nauwelijks buitenkwam en niet de Nederlandse en Engelse taal beheerste, was getrouwd en had vier kinderen. De kinderen waren ten tijde van het het drama niet thuis. Zij zouden volgens buurtbewoners al enige tijd niet meer thuis wonen.

Uit de krant