Afbeelding

Scooterrijder valt in Bussum fietsster lastig

Politie

BUSSUM - Een jongen op een scooter - met zwart krullend haar en een paars/witte jas - heeft donderdagavond 20 augustus rond half elf op de Huizerweg een fietsster uit Bussum geprobeerd klem te rijden.

Toen dat niet lukte, is hij de jonge vrouw achtervolgd en probeerde hij hetzelfde nogmaals op de kruising Voormeulenweg/Adelheidstraat. Ze wist haar huis veilig te bereiken, maar de scooterrijder is haar wel al die tijd gevolgd. Toen ze binnen was reed hij vervolgens nog een paar keer langs de woning. 

Extra alert

De vader van het geschrokken meisje heeft de politie geïnformeerd. Naar aanleiding van zijn verhaal wordt er nu extra gesurveilleerd in Bussum-Zuid, meldt hij. De Bussumer wil ouders en hun kinderen waarschuwen en vraagt een ieder extra alert te zijn. Dit is namelijk geen incident op zich. Volgens de man heeft de scooterrijder - soms met bijrijder - al meerdere meisjes/jonge vrouwen lastiggevallen. Dat kan de politie overigens niet bevestigen, want zij kan in haar systeem geen aangifte over dergelijke incidenten terugvinden. “We hebben alleen inzicht in dit soort zaken op het moment dat er melding wordt gedaan door de betrokkenen”, laat een politiewoordvoerder weten.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Seizoen BIJ ANDREAS Naarden bekend Cultureel 25 jun, 15:19
Afbeelding
Zomer bij Bibliotheek Gooi en meer Algemeen 25 jun, 11:17
Logo
Afbeelding
Peter Heerschop | Zaterdagportret ‘Als je logisch nadenkt, dan kom je heel ver’ Mensen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zomermarkt in De Palmpit Algemeen 24 jun, 15:36
Logo
Afbeelding
'Ik wil laten zien dat volwassenen ook goede dingen doen' Naardense start inzamelingsactie voor school in Bucha Mensen 24 jun, 14:00
Afbeelding
Scoutingverenigingen kunnen (en konden) subsidie krijgen Algemeen 24 jun, 13:00
Afbeelding
Brandweer Nederland roept iedereen op om rookmelders in huis op te hangen Algemeen 24 jun, 11:22
Logo
Afbeelding
'We zoeken een andere partij' Nieuwe eigenaren NH Hotel ook verbaasd; Tesla oplaadstation Naarden wordt opgeheven Buurt / wijk 24 jun, 10:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief