Foto: Politie

Agenten houden gezochte autodief aan

  Politie

NAARDEN - Voor een auto-inbraak van vorig jaar in Naarden is afgelopen week een 23-jarige man uit Litouwen opgepakt. Hij wordt verdacht van een auto-inbraak op 8 oktober 2019 in de Prins Frederik Hendriklaan.

Mogelijk is hij ook betrokken bij een aantal andere auto-inbraken door het hele land, meldt de politie. In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 maart troffen agenten de man aan op de Oud Willinkhuizerweg in Wekerom. Tijdens de controle, die volgde, kwamen ze erachter dat de Litouwer gesignaleerd staat voor een auto-inbraak in Naarden. 

Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De agenten namen ook de auto, waar hij en nog een andere man in reden, in beslag. De andere man is niet aangehouden.

In onder meer de uitzending van Opsporing Verzocht is deze week uitgebreid aandacht besteed aan een onderzoek van de Landelijke Eenheid naar een Oost-Europese bende. Deze bende mobiele bandieten zijn actief met auto-inbraken, waarschuwt de politie. "Met een boodschappenlijst vol auto-onderdelen op zak komen ze aan in Nederland. Ze huren een auto en trekken door het hele land. Door voorverkenning weten de inbrekers precies waar ze de auto-onderdelen kunnen halen." 

Ook de inwoners van Naarden zijn volgens de politie het doelwit geweest van deze bende. "Gelukkig stonden de daders duidelijk op beeld. Op basis van de beelden kon de verdachte in Wekerom worden aangehouden."

Meer berichten