Gooiers molotovcocktails in Hilversumse Meent/Bussum nog spoorloos

  Politie

BUSSUM - De politie tast nog in het duister in het onderzoek naar verschillende incidenten van vrijdag en zaterdag waarbij molotovcocktails zijn gegooid. "Het lijkt erop dat het jongeren tot 16 jaar zijn, maar we hebben weinig daderinformatie waarmee we aan de slag kunnen", erkent een woordvoerder.

Vrijdagmiddag was het rond 15.30 uur foute boel in de J F Evertslaan in de Bussumse wijk Het Spiegel. Een buurtbewoner had jongens horen praten en hoorde kort daarna het geluid van brekend glas en en zag vuur. De bewoner riep iets en rende z'n tuin uit net op tijd om de jongens te zien wegrennen in de richting van de Hilversumse Meent. Hij belde de politie, maar toen agenten ter plaatse kwamen, waren de daders al spoorloos.

Volgens diezelfde buurtbewoner was het vrijdagavond opnieuw raak. Een politiewoordvoerder kan dat niet bevestigen. "Om ongeveer 20.15 uur was er een tweede brandbom gegooid net buiten het hek van me (zie foto, red.)", aldus de bewoner. De politie werd opnieuw gealarmeerd, aldus de bewoner, maar kon weinig uitrichten.

Zaterdagavond verspreidde de politie een twitterbericht nadat er rond 20.30 uur twee molotovcocktails waren gegooid naar een bushalte op de grens Bussum/Hilversumse Meent. Het gaat om een bushokje aan de Meentweg, vlakbij de J F Evertslaan. 

De politie roept getuigen of mensen die meer weten over deze incidenten zich te melden.

Meer berichten