Foto: © Bob Awick

Aangifte tegen initiatiefnemers(s) crowdfundingactie busdrama

  Politie

 GOOISE MEREN - De crowdfundingactie voor de nabestaanden van het ongeval van vorige week op de Comeniuslaan blijkt   nep   te zijn. De website waarop de actie was gestart, doneerfonds.nl, doet woensdag aangifte bij de politie. "Deze informatie bestaat uit de communicatie, IP-adres en e-mailadres van degene die de actie heeft opgestart."

De website meldt verder dat de ontvangen donaties niet zijn uitgekeerd aan degene die deze actie heeft opgestart. "De komende dagen nemen we contact op met de donateurs om de donaties terug te storten." Om hoeveel geld en gedupeerden het gaat, wordt niet vermeld. 

Doneerfonds benadrukt dat het niets met de actie te maken heeft en geeft aan dat de procedures zijn aangescherpt, onder andere door een kopie van het identiteitsbewijs en bankafschriften te vragen van degene die een actie wil opzetten.

De gemeente Gooise Meren kwam maandag met een persbericht naar buiten met de waarschuwing geen geld te doneren. Bij de actie stond namelijk dat het opgehaalde bedrag uiteindelijk via de gemeente bij de juiste mensen terecht zou komen. "Bij de gemeente komt geen geld binnen en donaties worden ook niet via de gemeente verdeeld." De gemeente probeerde maandag contact op te nemen met het bedrijf achter de website, maar kreeg geen gehoor.

Meer berichten