Foto: Bob Awick

Burgemeester sluit wietvilla in Bussum

  Politie

BUSSUM - Burgemeester Han ter Heegde heeft besloten om de woning aan de Amersfoortsestraatweg 89A in Bussum voor twaalf weken af te sluiten. Dit in verband met de omvangrijke hennepkwekerij die in november vorig jaar in het pand is aangetroffen. 

De villa mag nu tot 31 maart 2020 op geen enkele manier worden gebruikt. Overtreding van de maatregel is strafbaar.

In een verborgen ruimte van de woning werd op woensdag 13 november een hennepkwekerij aangetroffen met in totaal 942 hennepplanten. De planten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen, net als verschillende voertuigen: drie auto's, twee motoren en een kart. Ook de twee bewoners werden aangehouden.

Verschillende factoren wijzen erop dat er sprake was van beroepsmatige of bedrijfsmatige hennepkweek, meldt de gemeente Gooise Meren. "De situatie was zeer gevaarlijk. Zowel door de illegale stroomaansluiting, die brandgevaar met zich meebrengt, als door de ondermijnende en ontwrichtende effecten van de teelt en handel van de hennep zelf."  

Met de sluiting wil de burgemeester een duidelijk en sterk signaal afgeven. De kweek, opslag van en handel in drugs wordt in de gemeente Gooise Meren niet getolereerd, is de boodschap. "De termijn van drie maanden zorgt ervoor dat de situatie in en om het pand en de rust in de omgeving wordt hersteld. Het besluit staat los van eventuele betrokkenheid van de eigenaar van de woning."

Meer berichten