Foto: © Bob Awick

Vrouw uit Naarden overleden na aanrijding met bus

  Politie

BUSSUM - Een vrouw uit Naarden is overleden nadat zij vanmiddag op haar bakfiets door een NS-stopbus is aangereden op de Comeniuslaan. Er zijn geen andere gewonden gevallen, meldt de politie.

De bus zou volgens getuigen plotseling gas hebben gegeven en raakte daarbij de vrouw op de bakfiets én een stuk of zeven personenauto's. Hulpdiensten werden massaal ingeschakeld. In de straat ontstond een enorme ravage.

Onwel
Er is een vermoeden dat de chauffeur van de NS-bus onwel werd toen hij de auto's ramde. De vrouw op de bakfiets kwam onder de bus terecht en moest door de hulpdiensten worden bevrijd. Het kind dat in de bakfiets zat raakte niet bekneld en is niet gewond geraakt. Het kindje werd ondergebracht in een nabijgelegen woning.

Onderzoek
De politie onderzoekt op dit moment de oorzaak van het ongeluk. De straat is daarom ook afgezet. Hulpdiensten kunnen hierdoor ongestoord hun werk doen. De politie heeft verschillende getuigen gesproken en heeft de buschauffeur meegenomen naar het bureau voor onderzoek en verhoor. Een standaardprocedure.

Storing
De NS had bussen ingezet, vanwege een sein- en wisselstoring. De spoorbomen even verderop bij de spoorwegovergang in Naarden bij de Cort van der Lindenlaan / Wilhelminalaan wilden niet meer open. Dit zou komen doordat er water in een schakelkastje zou zijn gekomen. 

Al het verkeer moest daardoor omrijden en over de overweg bij de Comeniuslaan. Daar was het de hele middag vanaf een uur of 3 al gekkenhuis. Er waren daar geen verkeersregelaars aanwezig, daarentegen wel bij de overgang op de Cort van der Lindenlaan waar het helemaal niet zo druk was.© Bob Awick 

Meer berichten