Extra
Logo bussumsnieuws.nl
Foto: Pixabay

Extra controles politie op bellen/appen in het verkeer in Gooi en Vechtstreek

  Politie

REGIO - Automobilisten of (brom)fietsers moeten komende woensdag en donderdag extra rekening houden met controles op bellen of appen in het verkeer. Dat meldt de politie Midden-Nederland. "De smartphone is een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen en één van de gevaarlijkste vormen van afleiding."

Veel bestuurders van een auto, bromfiets of snorfiets weten inmiddels dat ze niet 'handheld' mogen bellen. Deze regel geldt ook voor bestuurders van gehandicaptenvoertuigen die uitgerust zijn met een motor. Maar ook het vasthouden van de mobiele telefoon of smartphone tijdens het rijden is strafbaar. 

Tijdens de actiedag voert de politie extra controles uit die specifiek gericht zijn op afleiding. Dit is voornamelijk in de provincies Flevoland en Utrecht en de regio Gooi & Vechtstreek.

Het voornaamste doel van de actie is dat verkeersdeelnemers zich bewust worden van het gevaar van afleiding. Daarom kondigt de politie de controles ook aan. "Wanneer het nodig is dan bekeuren wij, maar het liefste zien wij dat er weer een daling komt in het aantal verkeersslachtoffers.  En uiteraard dat de smartphone, als extra risico, verdwijnt uit het verkeer."

Meer berichten