Foto: Pixabay

Zes maanden voor inbraak Trekpleister

  Politie

BUSSUM - Een 40-jarige man uit Eemnes kwam dinsdag niet opdagen toen hij moest verschijnen voor de politierechter in Almere wegens een nare inbraak bij drogisterij Trekpleister aan de Veerstraat in Bussum op 20 mei van dit jaar. Ook was er geen advocaat die de belangen van de Eemnesser kon behartigen.

De man die samen met een tweede inbreker, die nog voortvluchtig is, de winkel in de nacht van 20 mei binnentrad, nam een grote hoeveelheden parfum en sigaretten mee. Bij de inbraak bracht het tweetal veel schade toe aan de winkel. Het is niet de eerste keer dat er bij Trekpleister in Bussum wordt ingebroken. In 2015 sloegen dieven de grote glazen deur in en maakten voor duizenden euro's parfum buit.

Barbecue
Naast de inbraak moest de Eemnesser zich verantwoorden over de diefstal van een kentekenplaat op 2 februari 2018 van een particulier in Bussum en 230 euro. Daarnaast verstopte hij op 29 mei 2018 een barbecue aan de overkant van het huis waar hij het apparaat uit de tuin had gestolen. Buren hadden dit gezien.

De officier acht alle zaken bewezen. Het feit dat hij niet is verschenen en ook geen contact heeft gelegd met de reclassering bracht de officier ertoe om een zware straf te eisen. Zes maanden cel. Ook zijn enorme strafblad is strafverzwarend. De politierechter ging hier in mee en veroordeelde de Eemnesser tot zes maanden onvoorwaardelijke celstraf.

Meer berichten