Foto: Pixabay

Straffen uitgedeeld voor illegale lottoloterij

  Politie

BUSSUM - De rechtbank Lelystad heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken en een taakstraf van 150 uur geëist tegen de 50-jarige vrouw uit Kortenhoef. Ook een Bussummer was hierbij betrokken.

De vrouw maakte deel uit van een organisatie die van 2015 tot november 2016 in 't Gooi illegale lottoloterijen organiseerde. De drie medeverdachten moeten geldboetes betalen oplopend tot € 2.000,-- Tegen de verdachten lopen nog ontnemingsvorderingen.

Criminele inlichtingen
De illegale loterijen kwamen in 2015 aan het licht door onder meer een melding vanuit het Team Criminele Inlichtingen. Er bestond een vermoeden dat er in 't Gooi een organisatie bezig was met het organiseren van illegale lottoloterijen.

Aan de hand van observaties en tapgesprekken deed justitie eind oktober 2016 op verschillende woonadressen in Hilversum, Bussum, 's Graveland en Kortenhoef huiszoekingen. Onder meer bij de vrouw uit Kortenhoef werden papieren en boekjes in beslag genomen met allerlei namen van bookmakers en geldbedragen.

'De baas'
Zij wordt door de rechtbank gezien als een van de hoofdverdachten. Zij hield bijvoorbeeld de administratie van de organisatie bij. Ook noemen verschillende bookmakers haar 'de baas' van de organisatie van wie zij de loterijbiljetten, het geld en de geldprijzen kregen.

Later dit jaar, waarschijnlijk in november, moeten nog twee medeverdachten zich verantwoorden voor de rechtbank.

Meer berichten