Extra
Logo bussumsnieuws.nl
Foto: Bob Awick

Extra maatregelen voor volgende kermis

  Politie

GOOISE MEREN - Er komt een extra pakket met maatregelen om de volgende Bussumse kermis zonder ongeregeldheden te laten verlopen. Dat meldt burgemeester Han ter Heegde aan de gemeenteraad. 

De maatregelen volgen op de rellen rond de laatste twee kermissen. De kermis liep afgelopen maart, ondanks voorzorgsmaatregelen, uit op twee avonden met relletjes tussen jongeren. Er werden drie jongeren opgepakt. Een half jaar eerderwas het ook al raak: toen raakten tweehonderd relschoppers slaags en waren er aanrandingen en mishandelingen. 

De gemeente heeft de relletjes de afgelopen maanden geëvalueerd en komt nu met extra maatregelen, vooral voor de omgeving buiten het kermisterrein. Het bleek vooral daar mis te gaan. Er komen bij de volgende kermis nog eens twee extra boa's op vrijdag- en zaterdagavond. Daarnaast komen er extra jongerenwerker: twee uit Gooise Meren zelf, maar ook twee uit buurgemeenten. Het is gebleken dat de Gooise Meren-jongerenwerkers slechts een deel van de relschoppers kennen, omdat ze uit Gooise Meren komen. De andere jongeren kwamen uit buurgemeenten. De jongerenwerkers van buitenaf moeten ook deze jongeren makkelijker kunnen aanspreken. Naast de personele inzet gaat er gekeken of de verlichting in de aanloopstraten naar de kermis feller kan: er zijn nu nog veel donkere plekken. 

Als het bij de volgende kermis toch mis gaat, dan gaat de gemeente gebiedsverboden uitdelen. 

De gemeente benadrukt wel dat de extra maatregelen, bovenop de al eerder genomen maatregelen, geen garantie geven op het totaal voorkomen van problemen. 

Meer berichten