Foto: Judith van Dijkhuizen

Undercoveragenten ontfutselden bekentenis mogelijke moordenaar Edita

  Politie

NAARDEN/BUSSUM - De politie heeft undercover agenten ingezet om een bekentenis uit te lokken bij de 44-jarige Bussumer die verdacht wordt van moord op de 42-jarige Edita Moliené uit Naarden. Het lichaam van de vrouw werd op 20 september vorig jaar gevonden in de Muidertrekvaart in Muiden. De vrouw was met touwen vast gebonden in een plastic opblaaszwembad.

Vrijdagochtend was er bij de rechtbank Lelystad een tweede proforma zitting, waarbij de rechtbank ook bekend maakte dat de Bussumer nader onderzocht wordt in het Pieter Baan Centrum.

Opblaaszwembad
De Bussummer zit sinds november vorig jaar vast op verdenking van moord op de 42-jarige Edita Moliené uit Naarden en het wegmaken van haar stoffelijke overschot. Justitie denkt dat de Bussumer Edita tussen 9 en 20 september vorig jaar heeft gewurgd tijdens de seks. Nadat de vrouw was overleden, bond hij haar handen en benen met tie-wraps en touw vast, wikkelde haar lichaam in een plastic opblaasbadje en reed haar lichaam achterin de auto van zijn ouders naar het Amsterdam-Rijnkanaal waar hij haar in het water dumpte. Op 20 september werd het lichaam van Edita in de Muidertrekvaart gevonden.

DNA op touw
De Bussumer kwam bij justitie in beeld omdat Edita met hem voor het laatst was gezien. Ook zat er op het touw waarmee Edita was vastgebonden een dna spoor van de verdachte. Om meer bewijsmateriaal te verzamelen, zette justitie undercover agenten in die hem op het politiebureau uit de tent lokten. De verdachte zou tijdens het luchten gezegd hebben bij de dood van Edita betrokken te zijn geweest.

De advocaat van de Bussumer vroeg de rechtbank de undercover agenten te mogen ondervragen over de wijze waarop zij zijn cliënt uit de tent hebben gelokt. De raadsman heeft zo zijn twijfels over de toelaatbaarheid van deze undercover actie.

Onderzoek naar dood Edita gaat nog verder
Het onderzoek naar de dood van de 42-jarige Edita is nog niet afgerond. De auto van de ouders wordt nogmaals op dna-sporen onderzocht. Ook moeten er nog een paar getuigen gehoord worden en zal de forensisch arts gevraagd worden de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer vast te stellen.

De verdachte die sinds vorig jaar november vastzet, ontkent iedere betrokkenheid bij de dood van de Naardense. Naast de moord, zou hij Edita de dagen voorafgaande aan haar dood hebben bedreigd. Ook wordt de Bussumer verdacht van bedreiging en mishandeling van een andere vrouw, diefstal van een laptop bij een Hilversums hockeyvereniging en wapenbezit.

Op 17 juli gaat de strafzaak verder.

Meer berichten