Foto: Sjoerd Stoop

Sleutel stelende kwajongens SDO bekennen

  Politie

BUSSUM - Het groepje kwajongens dat afgelopen week de lichtmasten van SDO aanzette en vervolgens de sleutel meenamen, hebben bekend. Ze hebben de voetbalclub hun excuses aangeboden, zo vertelt SDO-clubman Johan van der Geest. 

De jongens voetbalden vlak voor het weekend op de velden van SDO. Ze deden echter meer dan alleen voetballen: ze braken het clubhuis open, zetten de veldverlichting aan en namen vervolgens de sleutels van de schakelkast mee. De voetbalclub kreeg de lampen daarom niet meer uit. 

De jongens werden echter opgenomen door beveiligingscamera's, waardoor ze goed te herkennen waren. SDO gaf de knapen de kans om zich te melden en hun 'kattenkwaad' op te biechten voordat de beelden gepubliceerd zouden worden. "De jongens hebben dat gedaan", vertelt Van der Geest. "Ik werd gebeld door een moeder die toegaf dat haar zoon één van de jongens was. De jongens hebben zich een dag later op de club gemeld, ze vertelden dat het een kwajongensstreek was. Ik heb een stevig woordje met ze gesproken. Daar laten we het ook bij. De zaak is nu gesloten."

Meer berichten