Foto Bob Awick
Foto Bob Awick (Foto: Bob Awick)
Video

Meer maatregelen tegen kermisrellen

  Politie

BUSSUM - Als er komend najaar weer een kermis naar Bussum komt, worden er meer maatregelen genomen om er voor te zorgen dat de boel niet uit de hand loopt. Dat verzekert de burgemeester na vragen van het Goois Democratisch Platform (GDP).

Na de rellen van afgelopen oktober, waar tweehonderd jongeren slaags raakte, werden er maatregelen genomen om de afgelopen kermis rustig te houden. Dat lukte maar ten dele. "Er was meer inzet van beveiligers, boa's van de gemeente en agenten. Op het kermisterrein zelf bleef het rustig maar daar buiten, vooral rond de McDonalds, waren er wel opstootjes. We komen volgende keer met meer inzet rond de aanloopstraten om alles daar ook rustig te houden", vertelde de burgemeester.

Om wat voor extra maatregelen dat gaat, kan de burgemeester nog niet zeggen. "We moeten daar nog naar kijken hoe we dat precies gaan aanpakken", aldus Ter Heegde. Eén van de vragen van het GDP was om meer cameratoezicht in te zetten. "Daar gaan we naar kijken", antwoordde de burgemeester.

Het gesprek met de burgemeester onder meer over de kermisrellen

Meer berichten