Foto: Bob Awick

Burgemeester: kermisrelletjes helaas niet tegen te houden

  Politie

BUSSUM - De relletjes rond de Bussumse kermis zijn 'helaas niet tegen te houden'. Dat zegt burgemeester Han ter Heegde na het kermisweekend van afgelopen weekend. Jongeren raakten wederom slaags, drie van de knapen werden opgepakt. 

Een half jaar geleden was het ook al raak toen zeker tweehonderd jongeren slaags raakten rond de kermis. Nu bleef de boel 'beheersbaar', zo zegt de burgemeester. "De eerste avond waren er wel wat opstootjes, vooral op het plein voor de McDonald's. Dat is natuurlijk erg vervelend, maar we moeten de boel wel in perspectief plaatsen. Het was allemaal beheersbaar en de politie zat er bovenop om te voorkomen dat het uit de hand liep", vertelt Ter Heegde. "De tweede avond heb ik zelf poolshoogte genomen en toen bleef het ook rustig. Al met al ben ik best tevreden over het verloop van de kermis."

Over de relletjes zelf zegt de burgemeester dat er weinig aan te doen is. "Er lag een goed pakket met maatregelen. Er was extra politie-inzet, er waren meer boa's van de gemeente en op de kermis zelf liepen ook beveiligers rond. Meer dan dat kunnen we ook echt niet doen. Dat er toch jongeren afspreken om te gaan knokken, kunnen we niet tegenhouden. Dat is ook van alle tijden."

De burgemeester laat wel weten het afgelopen kermisweekend nog te gaan evalueren.  

Meer berichten