Extra
Logo bussumsnieuws.nl
Archieffoto: Bob Awick

Extra surveillance door politie rond moskeeën en synagoges

  Politie

GOOISE MEREN - Er wordt regionaal extra gesurveilleerd rond moskeeën en synagoges vanwege de mogelijk terroristische schietpartij in Utrecht maandag. Dat bevestigt burgemeester Han ter Heegde. 

De moskeeën en synagoges met een scherp oog in de gaten gehouden. De surveillance werd vlak na de gebeurtenissen maandagochtend opgevoerd. "Dat er extra gecontroleerd wordt is uit voorzorg", zo vertelt de burgemeester. "Zeker sinds de gebeurtenissen van vanochtend, maar ook zeker na de terroristische aanslag op een moskee in Nieuw-Zeeland, acht de politie het nodig om een extra oogje in het zeil te houden. Voor hoe lang dat is, is niet bekend."

Burgemeester: mensen moskee erg geschrokken
Burgemeester Ter Heegde heeft de afgelopen dagen meerdere keren contact gehad met de moskeebesturen, onder meer met de Naarder moskee. "Daar is men vanzelfsprekend heel erg geschrokken van wat er met hun moslimbroeders en -zusters in Nieuw-Zeeland gebeurd is. Dat geldt natuurlijk ook met wat er vandaag in Utrecht is gebeurd. Mensen zijn erg verdrietig. De moskee heeft besloten enkele bijeenkomsten af te gelasten."

Meer berichten