Het lichaam werd afgelopen september gevonden in de Muidertrekvaart.
Het lichaam werd afgelopen september gevonden in de Muidertrekvaart. (Foto: Judith van Dijkhuizen)

OM: Naardense Edita waarschijnlijk gewurgd tijdens de seks

  Politie

MUIDEN Het openbaar ministerie verdenkt een 44-jarige Bussummer van moord op de 42-jarige Edita Moliené uit Naarden. Het lichaam van de vrouw werd op 20 september gevonden in de Muidertrekvaart in Muiden. De vrouw was met touwen vast gebonden in een plastic opblaaszwembad.

De Bussumer die ontkent de vrouw te hebben vermoord, zit sinds november vorig jaar vast op verdenking van moord en het wegmaken van het stoffelijke overschot van de Naardense. De dagen voorafgaande aan het overlijden van Edita zou de Bussummer haar met de dood hebben bedreigd.

Niet aanwezig
Vrijdagochtend was er bij de rechtbank Lelystad de eerste proforma zitting. De verdachte zelf was daarbij niet aanwezig. Hij liet via zijn advocaat weten bedreigd te worden in de gevangenis waardoor hij het niet veilig vond om naar de zitting in Lelystad te komen. De Bussummer heeft overplaatsing naar een andere gevangenis aangevraagd. 

Wurging
Volgens het OM heeft de Bussummer Edita vorig jaar ergens tussen 9 en 20 september gewurgd tijdens de seks. De Bussummer zou de vrouw daarna met tie-wraps hebben vastgebonden, haar lichaam in een plastic opblaasbadje hebben gewikkeld en haar achterin zijn auto hebben vervoerd naar het Amsterdam-Rijnkanaal waar hij haar in het water zou hebben gedumpt. Het lichaam van Edita werd anderhalve week later op 20 september in de Muidertrekvaart bij gevonden. 

Bedreiging
Naast betrokkenheid bij de dood van Edita, wordt de man ook verdacht van het bedreigen van een andere vrouw, het stelen van een laptop op een Hilversumse hockeyclub en heling van een fiets.

Onderzoek
Op 17 mei gaat de strafzaak verder. Dan is er een regiezitting en zal er hoogstwaarschijnlijk meer duidelijkheid komen over het forensisch onderzoek naar de gevonden DNA-sporen, de opgenomen telefoongesprekken en de getuigenverklaringen. Tot die tijd blijft de Bussummer vastzitten.

Verslag, rechtbankverslaggever: Anke Sprakel.

Meer berichten