Screenshot van het filmpje.
Screenshot van het filmpje. (Foto: Dumpert)

Rijbewijs ingevorderd voor inrijden op sneeuwbalgooiende jongeren

  Politie

BUSSUM - De automobiliste, die afgelopen week werd bekogeld met sneeuwballen en vervolgens inreed op de daar aanwezige scholieren, heeft haar rijbewijs moeten inleveren. Dat meldt de politie Gooise Meren op Facebook. 

Afgelopen week was er op de website dumpert.nl een FIMLPJE te zien waarbij scholieren sneeuwballen gooiden op een voorbijrijdende personenwagen. Dit incident speelde zich dinsdagmiddag af bij het St. Vituscollege in Bussum.

De automobilist stapte aanvankelijk uit de wagen, mogelijk om verhaal te halen, maar stapte snel weer in. Vervolgens reed zij achteruit waardoor omstanders moesten wegspringen. En dit was ook bij het wegrijden het geval. Er raakte niemand gewond.

De politie heeft de bestuurder achterhaald en gehoord voor gevaarlijk rijgedrag. De vrouw is niet de eigenaar van de auto, maar had de wagen geleend. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. "Wij zijn ook bij de betreffende school geweest", aldus de politie. "Het incident is besproken en er zijn afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat er in de toekomst niet meer van dit soort situaties ontstaan tijdens schooltijd."

Meer berichten