Foto: Bastiaan Miché
Video

Grote brand verwoest houten villa aan Nieuwe 's-Gravelandseweg

  Politie

BUSSUM - Een grote uitslaande brand heeft vannacht grote schade gemaakt aan een houten villa aan de Nieuwe 's-Gravelandseweg. Het vuur greep snel om zich heen, de bewoners en een huisdier bleven ongedeerd. 

De brand ontstond rond vannacht rond half twee. Eerst smeulde het alleen wat, maar de brand zat tussen een spouwmuur en werd daar groter en groter. De vlammen sloegen op een gegeven moment hoog uit het dak. De brandweer was snel ter plaatse en probeerde met man en macht om het vuur te blussen. De schade op de bovenverdieping van de villa was aanzienlijk, de benedenverdieping bleef grotendeels gespaard.

Handen vol aan blussen van het vuur
De brandweer had haar handen vol aan het felle vuur. Vanwege de complexe brand werden vele brandweerkorpsen opgeroepen om hun Bussumse collega's te komen ondersteunen. Pas rond vijf uur vanmorgen kon het sein brand meester worden gegeven. De brandweer heeft het nog de hele ochtend druk met nablussen.

Vanwege de brand werden vannacht en vanmorgen aangrenzende wegen, waaronder de Franse Kampweg (N236) afgesloten. De wegen zijn ondertussen weer open. Alleen de Nieuwe 's-Gravelandseweg blijft nog zeker de hele ochtend dicht. 


Meer berichten