Foto: Politie

Bussumer opgepakt in onderzoek dood Edita

  Politie

BUSSUM - Onderzoek naar de dood van Edita Moliené heeft vrijdagochtend geleid tot de aanhouding van een 43-jarige man uit Bussum. De man zit vast en zal worden verhoord.

De recherche onderzoekt wat de betrokkenheid is van de aangehouden verdachte. Ook onderzoekt het team of nog andere personen betrokken zijn bij de dood van Edita Moliené.

De 42-jarige Edita Moliené uit Naarden werd donderdag 20 september 2018 gevonden in de Muidertrekvaart nabij de Maxis in Muiden. Haar lichaam was gewikkeld in een plastic opblaas zwembad. Omdat de recherche uitgaat van een misdrijf werd een Team Grootschalige Opsporing geformeerd.

Opsporingsprogramma Opsporing Verzocht besteedde meerdere keren aandacht aan het onderzoek en getuigen werden opgeroepen hun informatie met het onderzoeksteam de delen. De informatie die na de oproep binnenkwam heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de tijdlijn van haar laatste dagen in leven duidelijker is geworden.

Het is gebleken dat Edita op maandag 10 september 2018 nog leefde. Op donderdagmiddag 13 september 2018 is het opgevouwen zwembad al door getuigen gezien in de Muidertrekvaart.  Het onderzoeksteam is nog steeds op zoek naar mensen die Edita tussen maandag 10 september 2018 en donderdag 13 september 2018 hebben gezien.

Meer berichten