Foto: Bastiaan Miché

Overvallers supermarkten langer vast

  Politie

BUSSUM - De 17-jarige jongen en 18-jarige vrouw die recent waren opgepakt voor meerdere gewelddadige overvallen in supermarkten, in onder meer Hilversum en Bussum, blijven voorlopig in de cel.

De raadkamer verlengde donderdag de gevangenhouding van beide personen met negentig dagen voor de jongen uit Voorst en dertig voor de vrouw uit Ermelo. De jongen wordt verdacht van vijf diefstallen met geweld: in achtereenvolgens Den Dolder, Hilversum, Bussum, Nijkerk en Vianen.

De vrouw zou bij twee van deze overvallen betrokken zijn. Een datum voor de pro forma zitting is ook al bekend: 15 februari. 

Het tweetal werd vrijdag 2 november in hun blote kont in hun hotelkamer in het Van der Valkhotel in Vianen opgepakt na een overval op een winkel aan de Lijnlaan in Vianen. De jongen had een mes bij zich.

Uit het onderzoek dat volgde bleek de jongen ook verdachte te zijn in vier andere onderzoeken naar overvallen. Het gaat dan om de overvallen op een winkel aan de Dolderseweg in Den Dolder op dinsdag 23 oktober, die op de Jumbo aan de Stephensonlaan in Hilversum op vrijdag 26 oktober, de Lidl aan de Laarderweg in Bussum een dag later en tot slot op 30 oktober een supermarkt aan het Molenplein in Nijkerk. 

Meer berichten