Foto: Politie

Moeten de camera's rond de horeca terugkeren?

  Politie

BUSSUM - Het cameratoezicht rond de Bussumse horeca moet terugkeren. Dat stellen D66, Goois Democratisch Platform (GDP), 50PLUS en ChristenUnie. 

Rondom de Bussumse cafés, onder meer rond het station, wordt nog steeds veel overlast ervaren en waren de afgelopen jaren meerdere voorvallen. De camera's zouden het veiligheidsgevoel kunnen vergroten, overlast tegengaan en kan daarnaast zorgen voor 'extra oren en ogen' als het gaat om het opsporen van eventuele raddraaiers. 

Camera's waren er al
Er was de afgelopen jaren als proef cameratoezicht rond de horeca. Deze camera' s maakten alleen opnames als de kroegen open waren. Dat werkte goed, horecaondernemers waren erg tevreden. 

Volgens D66, GDP, 50PLUS en CU moet er snel gekeken worden of de camera' s terug kunnen komen. De camera's zouden gemakkelijk kunnen terugkeren, omdat de palen waaraan de camera's bevestigd waren er nog hangen. Een vraagstuk is echter nog of het wel mag vanwege de privacywet.

Burgemeester gaat praten
Of het allemaal ook echt kan hangt volgens de burgemeester onder meer af van het Openbaar Ministerie dat dat cameratoezicht mede bepaald. De burgemeester geeft wel wat te voelen voor cameratoezicht en het punt te gaan bespreken. 

Meer berichten