Foto: Bob Awick

Meerdere 'kipvoetballers' op het oog, nog geen aanhoudingen

  Politie

BUSSUM - Er zijn meerdere verdachten in beeld voor de gruwelijke mishandeling van een kip van kinderboerderij De Pluimgraaf door een groep schooljeugd. Dat meldt de politie. 

Hoewel de politie een goed beeld heeft van wie er verantwoordelijk is voor de mishandeling van het beestje met de dood tot gevolg, zijn er nog geen aanhoudingen verricht. "Maar we sluiten zeker niet uit dat dat op korte termijn wel gebeurt", zo laat een woordvoerder van de politie desgevraagd weten. "De aanhoudingen zullen volgen als het onderzoek vordert. We hebben nu enkele jongeren op het oog, maar nog steeds staat niet vast hoeveel jongeren er precies bij de zaak betrokken zijn. We hopen dat snel helder te krijgen. De politie neemt de zaak zeer serieus."

Alle verdachten nog minderjarig
Welke straf de jongeren eventueel zouden kunnen krijgen voor het mishandelen van de kip door hem in een vuilniszak te stoppen, ermee te voetballen en er met een fiets overheen te rijden is niet bekend. Dat komt mede doordat nog niet duidelijk is wie waarvoor verantwoordelijk is, maar bovenal het feit dat alle verdachten die de politie in het vizier heeft nog minderjarig zijn. 

Op de daad van de opgelaten jongeren, volgens velen leerlingen van het Willem de Zwijgercollege, wordt ondertussen fel gereageerd door mensen op straat en op sociale media. Ook ouders spreken er ondertussen schande van. De daad van de jongeren zou gefilmd zijn en rondgaan op Snapchat.

Meer berichten