Foto: Bob Awick

Schooljeugd voetbalt met kip

  Politie

NAARDEN/BUSSUM - Een groep jongeren heeft twee weken geleden een kip gestolen van kinderboerderij de Pluimgraaf om deze vervolgens zwaar te mishandelen. Er is zelfs mee gevoetbald.

Het gebeurde op zaterdagavond 29 september. De groep jongeren sloeg 's avonds laat toe. Zonder dat het opgemerkt werd namen ze de kip mee vanaf de kinderboerderij. 

Alsof dat nog niet erg genoeg was stopten ze de kip nog in een vuilniszak en begonnen ermee te voetballen en reden ze er zelfs met een fiets overheen.

Kinderboerderij doet geschrokken aangifte
Kinderboerderij de Pluimgraaf bevestigt het verhaal en heeft geschrokken aangifte gedaan van deze zware dierenmishandeling. Vanwege het politieonderzoek wil de kinderboerderij verder (nog) niet inhoudelijk reageren op de zaak.

Er is hoe dan ook één dader in beeld, maar vast staat dat er meer jongeren verantwoordelijk zijn voor de mishandeling. Dat wordt nog verder onderzocht. Het schijnt dat de actie ook is gefilmd en verspreid is via social media. Op deze beelden is in ieder geval één jongen goed te zien.

Reactie Willem de Zwijgercollege
Het zou vooral om scholieren van het Willem de Zwijgercollege gaan, zo gaat rond in Bussum. Het Willem de Zwijgercollege spreekt dat beeld tegen. "Voor zover wij kunnen achterhalen is één leerling van ons betrokken geweest, maar we kunnen niet uitsluiten dat dat er meer zijn. Wel lijkt het mij voor de hand liggen dat het ook gaat om leerlingen van andere scholen", zo laat de conrector van het Willem de Zwijger desgevraagd weten.

Adequate maatregelen
Hoewel het buiten schooltijd was, stelt de school wel passende maatregelen te hebben genomen. De conrector kan daar in het kader van de privacy niet al te veel over vertellen. "Wel wil ik duidelijk maken dat wij zulke zaken niet tolereren. Wij hebben passende maatregelen genomen rond deze bewuste leerling en hebben ook contact gehad met de ouders. Ik moet zeggen dat deze ook adequaat en passend hebben gereageerd naar hun kind toe. Als school hebben we verder in de lessen met leerlingen gesproken over dit voorval en benadrukt dat zulke dingen echt niet kunnen. " Ouders hebben ook een brief hierover gehad.

Meer berichten