Foto: Politie

Recherche verspreidt nieuwe foto van dood gevonden vrouw

  Politie

MUIDEN - De recherche heeft een nieuwe foto verspreid van de vorige maand dood gevonden Edita Moliené uit Naarden. De recherche hoopt dat de, meer recentere, foto ertoe leidt dat meer mensen haar mogelijk herkennen. De foto werd vanavond vertoond in Opsporing Verzocht. 

Het lichaam van Edita werd op donderdag 20 september gevonden in de Muidertrekvaart, vlakbij de Maxis. Haar lichaam was gewikkeld in een plastic opblaaszwembad. Waarschijnlijk lag ze daar al een week: volgens de politie werd het opgevouwen zwembad al op donderdag 13 september in het water gezien. 

Nadat het lichaam van Edita werd gevonden startte meteen een groot onderzoek. Het is nog steeds gissen hoe en waarom Edita om het leven is gekomen.

Wie heeft Edita nog gezien? 
De politie zoekt naar mensen die Edita tussen maandag 10 en donderdag 13 september nog gezien hebben. Of iets gezien of gehoord hebben dat met haar dood te maken kan hebben.

Daarnaast richt het onderzoek zich verder op het zwembad. De politie zoekt mensen die meer weten of dat bad. Op de foto's staat het zwembad waarin Edita's lichaam was gewikkeld. Het gaat om een blauw met lichtgrijs, rond opblaaszwembad van het merk Bestway. Het bad heeft een doorsnee van 3,25 meter en een hoogte van 1,05 meter. Op het zwembad zijn stukken bruin tape geplakt. Dit zwembad wordt nu onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De politie zoekt mensen die het zwembad mogelijk missen of misschien gezien hebben bij iemand in de tuin of schuur of misschien bij het grofvuil. Informatie over het zwembad is van groot belang voor het onderzoek. 

Tips? Bel de politie!
Mensen die meer weten over de dood van Edita of haar mogelijk nog gezien hebben en mensen die iets weten over het zwembad, kunnen contact opnemen met de politie op 0800-6070 of anoniem op 0800-7000.

Meer berichten