Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Taakstraf voor Huizer na hennepteelt aan Koekoeklaan

Politie

BUSSUM - De rechtbank Utrecht heeft de 46-jarige Huizer veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur, waarvan 50 uur voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. De man heeft zich van januari tot oktober 2014 schuldig gemaakt aan het telen, bereiden, bewerken en verwerken van 245 hennepplanten aan de Koekoeklaan in Bussum. Ook is de man veroordeeld voor de diefstal van elektriciteit. Naast de werkstraf moet de Huizer de staat € 33.223,83 terugbetalen. Dit bedrag zou hij aan de hennepplanten hebben verdiend.

Twee weken geleden rekende de officier van justitie voor dat er van januari tot oktober € 99.505,- is verdiend aan de kwekerij. Een bedrag dat volgens de officier van justitie volledig aan de Huizer kan worden toegerekend. De rechtbank komt tot een lagere ontnemingsvordering, omdat zij er vanuit gaat dat er meerdere personen geld hebben verdiend aan de hennepkwekerij en dat de Huizer daarin een ondergeschikte rol had.

De politie kwam in oktober 2014 de hennepplanten aan de Koekoeklaan in Bussum op het spoor nadat zij een vreemde warme geur roken afkomstig uit het openstaande kelderraam van de woning. Ook maakte de woning een onbewoonde indruk en stond er niemand op het adres ingeschreven. Toen de politie aanbelde deed een vriend van de Huizer de deur open. In de woning troffen zij een hennepkwekerij aan verdeeld over 2 kamers.

Uit de krant