Afbeelding

5 tips voor een goede PowerPoint presentatie

Advertorial

Moet jij binnenkort een PowerPoint presentatie geven? Dan is het fijn om wat tips achter de hand te hebben betreft hoe je dat doet. In deze blog staan er vijf, waarmee je gemakkelijke en super professionele presentatie maakt, die het hele publiek van begin tot eind boeit. Doe er je voordeel mee!

Schakel een professional in
De eerste tip is eigenlijk meer een advies voor mensen die nul ervaring hebben met het maken van een PowerPoint presentatie, namelijk: besteed de klus uit aan een professional. Bij PPTSolutions kunnen ze prachtige presentaties voor je maken, waarmee je absoluut indruk maakt. Heb jij na het lezen van de volgende tips nog steeds het idee dat je er niks van bakt? Dan kun je hen je PowerPoint laten maken, en heb je er zelf geen omkijken naar.

Kies de juiste afbeeldingen
Beelden zeggen meer dan duizend woorden, en dus is het allereerst belangrijk dat je goede beelden kiest die passen bij wat je te vertellen hebt. Mensen zijn over het algemeen erg visueel ingesteld, en snappen je verhaal met goede beelden niet alleen beter, maar blijven ook langer geboeid. Het maakt dat je PowerPoint presentatie er mooier uitziet, en dat de boodschap beter overkomt. Vind je dat lastig? Bij PPTSolutions weten ze precies wat voor afbeeldingen goed werken, en welk type beelden je beter kunt mijden.

Vertellen in plaats van schrijven
Dit is een hele belangrijke tip. Hij heeft betrekking op het feit dat je beter mondeling kunt vertellen wat je kwijt wilt, en de PowerPoint presentatie alleen als ondersteuning gebruikt. Je noemt daar bijvoorbeeld wat termen, waar je vervolgens mondeling uitgebreider op ingaat. Als je alles wat je vertelt ook in de presentatie zet loop je het risico dat mensen gaan lezen, en minder gefocust zijn op wat je te zeggen hebt. Wil je alle aandacht bij jou hebben? Laat de presentatie dan ondersteunen, en als extra informatievoorziening dienen.

Wissel lastige informatie voldoende af
Heb je veel lastige informatie of kennis die je wilt delen? Probeer deze dan zoveel mogelijk over de presentatie te verdelen, en daar tussenin simpelere, makkelijk te verwerken info te geven. Niemand kan constant gefocust zijn, en alles onthouden wat er wordt gezegd. Soms hebben mensen nu eenmaal wat tijd nodig om informatie te verwerken, wat heel moeilijk wordt als alles te snel op elkaar volgt.

Geef voldoende informatie vooraf
Wanneer mensen een presentatie moeten volgen vinden ze het onbewust heel erg fijn om te weten hoe lang het gaat duren en wat ze ervan kunnen verwachten. Geef mensen dus van tevoren een soort samenvatting in kernwoorden, en vertel ze hoe lang het gaat duren. In de praktijk blijkt dat wanneer je publiek weet wat ze kunnen verwachten, ze veel langer geboeid en geïnteresseerd je verhaal volgen. En dat is wel zo fijn, want dan komt alle informatie niet alleen beter over, maar wordt het tevens beter onthouden.

Uit de krant