Afbeelding

De beste arbodienst voor uw organisatie: 5 tips om deze te vinden!

Advertorial

Een goede samenwerking met een arbodienst is essentieel. Zo bespaart uw bedrijf of organisatie geld en natuurlijk tijd. Op gebied van arbodienstverlening zijn er nogal wat verschillen. Hoe vindt u de beste arbodienst voor uw organisatie? Wij hebben 5 tips op een rij gezet. Hopelijk dragen deze tips eraan bij dat u straks de juiste keuze maakt. 

Vergelijk verschillende arbodiensten

Allereerst is het belangrijk om een beeld te krijgen van welke arbodiensten er beschikbaar zijn. Er zijn veel verschillende arbodiensten in Nederland, maar een groot aantal sluit misschien niet aan bij de wensen van de organisatie. Vergelijk verschillende arbodiensten en maak een selectie waaruit u later kunt kiezen. Vergelijken doet u eenvoudig online, bijvoorbeeld op de website van HR Navigator

Kies voor een persoonlijke kennismaking

Succesvol samenwerken met een arbodienst kan alleen als zij uw organisatie door en door kennen. Neem dan ook de tijd om de desbetreffende arbodienst alles over uw organisatie te vertellen. Plan een persoonlijk gesprek en zorg ervoor dat de arbodienst een duidelijk beeld heeft van de organisatie en wat er allemaal speelt. Op deze manier legt u de basis voor een succesvolle samenwerking.

Bespreek de verwachtingen

In dit gesprek is het handig om te focussen op de verwachtingen van de organisatie. Elke organisatie is anders, dus de wensen, doelen en verwachtingen verschillen dan natuurlijk ook. Een kwalitatieve arbodienst wilt alles weten over uw verwachtingen. Bespreek bijvoorbeeld het verzuimpercentage en de kosten die hierbij horen. Het is belangrijk dat u op dit gebied op één lijn zit. 

Bespreek het intern

Het kiezen van een arbodienst heeft niet alleen invloed op uzelf en op uw organisatie. Nee, iedere medewerker van de organisatie heeft baat bij een goede arbodienst. Bespreek uw gedachteproces dan ook met mensen binnen de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan de preventiemedewerker en de OR. 

Maak een doordachte keuze

Het kiezen van een samenwerking met een arbodienst moet u nooit overhaast doen. Het gaat hier namelijk om een duurzame samenwerking die u het liefst zo lang mogelijk wilt voortzetten. Het zou natuurlijk jammer zijn als u nu halsoverkop een samenwerking aangaat met een arbodienst, om deze het volgende jaar weer stop te zetten. Nee, neem uw tijd en neem uw opties aandachtig door. Bespreek het met anderen en omarm desnoods een externe adviseur. Als u echt over alles heeft nagedacht is de kans groter dat u uiteindelijk de juiste keuze maakt.

Uit de krant