Afbeelding

Salarisadministratie laten doen? 3 tips bij het uitkiezen van een geschikte partner!

Advertorial

Eigenaren van kleine of middelgrote bedrijven denken misschien dat het voor hun activiteiten geen optie is om zich tot salaris-/HR-servicebedrijven te wenden om hun salaris- en HR-processen te beheren. Dat is gewoon niet waar. Salarisadministratie uitbesteden kan namelijk ook zeker gedaan worden door de Mkb’ers, maar natuurlijk ook door grote bedrijven. In de afgelopen jaren zijn uitbestede salarisoplossingen niet alleen betaalbaarder geworden, ze zijn ook ontwikkeld om aan de behoeften van kleinere bedrijven te voldoen, met schaalbare opties, privacywaarborgen en een groot aantal loon-/HR-beheerservices met toegevoegde waarde om je salarisadministratie en personeelsprocessen lopen als een trein. Bij het uitkiezen van een geschikte partner voor salarisadministratie moet je gebruik maken van de onderstaande tips.

Beschikbaarheid van componenten

Zijn er specifieke rapporten die je nodig hebt of componenten die je nodig hebt om je menselijk kapitaal of compliance te beheren? De meeste payroll-serviceproviders bieden add-ons aan hun systemen die de functionaliteit kunnen vergroten, voor een prijs. Zorg ervoor dat je begrijpt wat er bij het basispakket wordt geleverd en wat een add-on is. Zoek daarnaast naar essentiële componenten voor nalevingsrapportage die je helpen bij potentiële problemen, die bijvoorbeeld mogelijk met de wet kunnen te maken hebben. Payroll-bedrijven hebben nu ingebouwde rekenmachines om je te helpen het vereiste nalevingsniveau op deze gebieden te bepalen. Dergelijke componenten kunnen erg handig zijn en de partner waarvoor jij kiest bij het uitbesteden aan de salarisadministratie moet dit dus eigenlijk wel aanbieden.

Gebruiksgemak

Verwerk je momenteel de lijst waarop de salarissen van je werknemers staan handmatig? Werk je met een verouderd systeem of meerdere systemen? Het is dan zeker een aanrader om samen te gaan werken met een partner waaraan je de salarisadministratie kunt uitbesteden, waar Salure een goed voorbeeld van is. Dit bedrijf biedt een stuk meer efficiëntie dan je vorige systeem, wat met name komt door de automatisering. Dit wordt op je behoeften afgestemd, waardoor je salariservaring echt vele malen beter zal worden. Ook je werknemers zullen hier blijer van worden. Zorg ervoor dat je het product eerst wel een keer probeert en kijk of de functionaliteiten en mogelijkheden zijn waar je je prettig bij voelt en waarmee je kunt werken. Het gebruiksgemak van de salarispartner moet dus wel goed zijn.

ROI

De belangrijkste vraag die je bezighoudt op het moment, is waarschijnlijk wat voor soort rendement je zult behalen door niet alleen de geldelijke investering te doen om je salarisadministratie uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf, maar ook door de tijd en middelen die nodig zijn voor implementatie en training. Vergelijk de prijzen, de tijd die nodig is om elke betalingsperiode te implementeren en te verwerken en de middelen die je aan je salarisadministratie moet besteden om te bepalen of de ROI geschikt is voor je organisatie. ROI staat hierbij voor return on investment, of rendement op investering. Bespaar je tijd, geld of uren? Denk op de lange termijn en begrijp de voordelen die je kunt ontvangen, evenals eventuele afwegingen die je moet maken.

Uit de krant