Afbeelding

Welke type bedden zijn er en voor wie zijn ze bedoeld?

Advertorial

Je kunt verschillende soorten bedden kopen. Voor een baby zijn er wiegjes en ledikantjes te koop. Voor een peuter kun je een peuterbedje kopen. Je kunt voor kinderen ook kiezen voor een doorgroeikamer. Deze zijn geschikt voor peuters en kleuters. Naast bedden zijn voor doorgroeikamers ook bureaus, kasten, nachtkastjes en opberglades te koop. Voor tieners zijn bedden te koop van (half) hoogslapers tot sofabed en van stapelbed tot twijfelaar. De meeste tienerbedden zijn ook weer uit te breiden met bureaus, kasten, nachtkastjes en opberglades. Heb je weinig ruimte dan zijn ruimtebesparende bedden een uitkomst. Zeker wanneer kinderen niet de hele week in huis zijn. Ruimtebesparende bedden bestaan uit een apart onder- en bovenbed waarbij het onderbed in uitgeklapte stand even hoog is als het bovenbed. Zo heb je ineens twee royale slaapplaatsen. Een slaapbank kan ook dienstdoen als extra slaapplaats.

Andere soorten bedden:
Zoals gezegd zijn er verschillende soorten bedden zoals; eenpersoonsbedden, twijfelaar, tweepersoonsbedden, lits-jumeaux, seniorenbedden, waterbedden of een boxspring. De Suite slaapkamers en bedden heeft gespecialiseerd personeel in dienst, graag vertellen zij je welk bed geschikt is voor jou. Een nieuw bed kopen doe je niet elke dag. Neem er de tijd voor en neem ook de hulp aan die je wordt geboden. Zo weet je zeker dat je de komende jaren goed slaapt. Kies je voor een bedombouw waar je een of twee matrassen in legt, een waterbed of boxspring? Bij een bedombouw moet je buiten de matrassen ook een of twee bedbodems kopen. Een bedombouw is uit te breiden met nachtkastjes, kasten, opberglades of wat je maar wil. Een boxspring is opgebouwd uit een bedbodem waarin veren zijn verwerkt en een matras. Een boxspring kun je uitbreiden met een hoofdbord en nachtkastjes.

Het matras is, na de bedbodem, bij een bed het belangrijkste onderdeel:
Een bed moet de juiste maat hebben, dus tussen de 20 en 30 centimeter langer dan je lichaamslengte is. Een bedbodem bij een bedombouw is meestal een lattenbodem. Deze kan (elektrisch) verstelbaar zijn. Bij een boxspring is de bedbodem voorzien van (bonell) veren. Let er wel op dat je kiest voor de juiste maat bedombouw. De matrassen kun je zelf kiezen waarbij je moet letten op:

·         De juiste maat;

·         Het type: latex, traagschuim, pocketveren of een combinatie hiervan;

·         De hardheid;

·         Of de matras geschikt is voor een verstelbaar bed;

Een topper beschermt je matras en zorgt voor extra comfort, maar is niet noodzakelijk. Bij een seniorenbed wordt rekening gehouden met het ouder worden. Een seniorenbed is in hoogte verstelbaar, met een matras dat is aangepast aan je lichaam en eventuele lichamelijke klachten.

Uit de krant